top of page

Over mij

Welkom op mijn website!

Ik heet Esther Grootenboer. In 2004 ben ik afgestudeerd als arts aan de Universiteit van Leiden. Daarna heb ik mij gespecialiseerd tot psychiater. In 2016 verhuisde ik met mijn gezin naar Noorwegen. Een fase met nieuwe uitdagingen brak aan. Vanaf ons vertrek uit Nederland ben ik bewuster dan voorheen gaan onderzoeken wat ik in mijn leven belangrijk vind, en ben ik gaan werken aan mijn mentale en fysiske gezondheid. Deze insteek heeft geleid tot veel persoonlijke ontwikkeling en een tevreden leven.

Mijn kennis over zelfontwikkeling neem ik mee in de behandlingen van mijn patienten binnen de (Noorse) GGZ. Ik zie maar al te vaak dat adviezen die voor mij inmiddels vanzelfsprekend zijn voor mijn patienten een eye opener zijn. Wat zonde, denk ik dan, dat deze persoon hier nu pas mee in aanraking komt. En wat jammer ook, dat het zo'n beperkte groep mensen is aan wie ik deze kennis overdraag. Na bijna 20 jaar werken in de psychiatrie bied ik  nu mijn diensten aan aan een breder publiek. Dit doe ik in de vorm van online cursussen. Ook kun je mij boeken voor lezingen en workshops, en voor online 1-op-1 coachingsgesprekken.

 Thema's waar ik mee werk zijn: het verhogen van het energieniveau, reductie van lichamelijke klachten, het veranderen van gewoonten, richting vinden voor een tervreden leven, doelen bepalen en bereiken.

Methoden die ik hiervoor gebruik zijn cognitieve gedragstherapie, mindfulness, dialectiek, en kennis die ik heb opgedaan van succesvolle levensfilosofen en coaches. Bij dit alles hanteer ik een holistische filosofie. Dat wil zeggen: alles in het leven hangt met elkaar samen, zoals slaap, voeding, omgevingsfactoren, onze gedachten en ons gedrag. Door een aspect van je leven aan te pakken, verbeteren ook andere delen.

 

Samen zorgen we dat jij optimaal tot bloei komt!

Hartelijke groet,

Esther

Esther en Storm afstand 2022.jpg
bottom of page